Titta på e-sport tillsammans

E-sportare på alla möjliga nivåer strömmar sina spel, det vill säga de spelar in sig själva i realtid när de spelar, så andra kan se och kommentera under tiden. Alla stora (och även många mindre) e-sportstävlingar både strömmas och spelas in, så att allt går att se även efter att tävlingen är avslutad.

Fråga ditt barn om ni kan titta på en match eller tävling tillsammans. Be hen att förklara vad som händer, vilka som spelar och vilka hen hejar på (om hen gör det, alla har ju inte favoritlag bara för att de spelar och alla tittar inte ju inte på tävlingarna heller). Ni kan hitta många matcher på Twitch.tv och YouTube Gaming.

Be ditt barn om att få sitta med och titta när hen spelar. Prata i förväg om det är okej eller inte att ställa frågor under tiden, oftast ligger fullt fokus på spelet och det kan vara svårt att svara på frågor när en spelar, då kan det vara bättre att ta dem efteråt.

Du kan också fråga ditt barn om ni kan gå igenom en del av spelet tillsammans. Be hen att demonstrera hur grunderna i spelet går till eller vad som är viktigt att tänka på när det är match, vad hen tycker är extra svårt och vad som är hens styrkor i spelet.