Testa spelet

Ett av de allra bästa sätten för dig att förstå spelet på, är att testa det.

Du behöver inte hoppa in i en match och spela mot andra spelare och du behöver inte lägga mängder med tid på att spela, utan det räcker med att du prövar den så kallad ”tutorial” som många av spelen har.

En ”tutorial” är en pedagogisk genomgång av spelets koncept och grundläggande spelmekaniker. Till exempel brukar spelet guida och förklara för dig hur du förflyttar din karaktär, vilka knappar du ska trycka på för att karaktären ska agera på olika sätt och du får ofta testa på att agera mot några ”non-player characters” (förkortas NPC), det vill säga karaktärer som är helt styrda av datorn (i motsats till de karaktärer som spelas av andra riktiga spelare).

Merparten av spelen som är populära idag är otroligt mångbottnade och komplexa. För att förstå vad som krävs av en spelare, hur många saker som den behöver hålla fokus på samtidigt, hur lång tid en match tar och hur alla delar i spelet och spelare interagerar med varandra är det enklaste och mest lärorika sättet att testa själv. Fråga ditt barn vad hen spelar och be hen att visa dig vart du hittar spelets tutorial.